Súčasný ekonomický vývoj Ukrajiny - Greššová, Mária
Ukrajina má značný ekonomický potenciál. Najdôležitejšia oblasť je priemyselná výroba, ktorá vytvára podstatnú časť HDP. Priemysel republiky sa skladá takmer z 300 odvetví. Značný rozvoj zaznamenalo aj poľnohospodárstvo a služby. V súčasnosti Ukrajina disponuje značným počtom unikátnych technológií a má rozpracovaný celý rad vedeckých výskumov. Energetika krajiny. Sociálna situácia. Investície. Plávajúci kurz ukrajinskej meny.