Kapitálové dohody Basel I a Basel II a ich vplyv na smernice Európskej únie v oblasti kapitálovej primeranosti bánk a investičných podnikov - Horvátová, Eva, 1958-
Význam medzinárodnej regulácie bánk a finančných inštitúcií. BASEL I (Basel Capital Accord) a jeho kritika. Smernice OFR (smernica o vlastných zdrojoch) a SRD (smernica o solventnom pomere) ako reakcia Európskej únie na BASEL I. BASEL II (New Capital Accord) a nové prístupy k meraniu kreditného rizika. Smernice CAD I (Capital Adequacy DirectiveI), CAD II a CAD III.