Overview of Taiwan's economic development - Csabay, Marek
Stručne z histórie Taiwanu a jeho ekonomiky. Povojnový ekonomický vývoj krajiny. Rozvojová pomoc Taiwanu z USA. Rozvoj energetiky a poľnohospodárstva. Prevládajúci štátny sektor v ekonomike Taiwanu v 50 tych rokoch. Nástup malého a stredného podnikania v 60 tych rokoch. Zvyšovanie významu vývozu pre ekonomiku krajiny. Hlavné ekonomické ukazovatele za rok 2005. Komponenty HDP. Obchodní partneri Taiwanu.