Úloha univerzít pri realizácii Lisabonského procesu a ich konkurencieschopnosť - Gonda, Vladimír
Vzdelanie, veda a výskum ako významné prostriedky hospodárskeho rozvoja ovplyvňujúce výkonnosť ekonomiky a jej konkurencieschopnosť. Postavenie univerzít pri plnení Lisabonského procesu. Konkurencieschopnosť európskych univerzít v globalizujúcom sa svete. Päťdesiat najlepších univerzít sveta. Porovnanie slovenských ekonomických inštitúcií so svetom. Príčiny zaostávania európskych univerzít za americkými.