Právní rámec distanční, spotřebitelské pojistné smlouvy - Wawerková, Magdalena
Analýza pojmu spotrebiteľská poistná zmluva. Subsidiárne použitie občianskeho zákonníka na poistenie. Všeobecná úprava zmluvy uzatváranej formou obchodu na diaľku. Zvláštna úprava poistných spotrebiteľských zmlúv uzatváraných formou obchodu na diaľku. Informačné povinnosti a ich parametre. Informácie o odstúpení od zmluvy. Ustanovenia na ochranu spotrebiteľa.