Vybrané aspekty financovania vonkajších politík Európskej únie - Polakovič, Jozef
Nový finančný výhľad na obdobie rokov 2007-2013. Prerozdelenie finančných zdrojov podľa jednotlivých finančných nástrojov. Financovanie civilných operácií v oblasti SZBP. Finančné nástroje v oblasti vonkajších politík. Kritické momenty existujúceho mechanizmu financovania vonkajších politík EÚ. Nedostatočná koherentnosť finančných nástrojov a nesúlad medzi ambicióznymi cieľmi EÚ a finančnými zdrojmi vyčlenenými na ich realizáciu.