Privatitačný proces v Podnesterskej Moldavskej republike - Raneta, Leonid, 1982-
Podnesterská Moldavská republika (PMR) je veľmi komplikovaným a jedinečným javom. Osobitosťou tohto regiónu je ten fakt, že sa nachádza najbližšie zo všetkých konfliktov post sovietskeho priestoru ku hraniciam EÚ a v osnove konfliktu nie sú zabudované etnické alebo náboženské protirečenia. Stručný popis hospodárstva PMR, komoditná a geografická štruktúra obchodu. Privatizácia v PMR. Osobitosti privatizácie. Oneskorený privatizačný proces v tomto regióne priťahuje pozornosť investorov nielen zo štátov SNŠ, ale aj z iných častí sveta.