Nepál na ceste zo začarovaného kruhu chudoby - Raslavská, Ivana
Postavenie Nepálu vo svetovom hospodárstve ako najmenej rozvinutej krajiny južnej Ázie. Hospodárska situácia v Nepále, problémy, ktoré nepriaznivo vplývajú na rozvoj krajiny. Ekonomický rozvoj a boj proti chudobe Nepálu z pohľadu Medzinárodného menového fondu. Napriek mnohým prekážkam a vďaka systematickým krokom v oblasti reforiem hospodárstva, sociálneho a politického systému a najmä vďaka zlepšujúcej sa vzdelanostnej úrovne rysuje sa perspektíva pozitívnej budúcnosti na ceste zo začarovaného kruhu chudoby.