Sociálna ekonomika ako moderný nástroj sociálnej politiky - Pongráczová, Eva, 1971-
Európa nie je len spoločný hospodársky celok, ale je to spoločnosť, ktorá hľadá vyváženosť medzi solidaritou a konkurencieschopnosťou. Sociálne podnikanie ako nová forma podnikania. Charakteristika sociálnych podnikov. Rozvoj sociálneho podnikania v Európskej únii. Organizácie zamerané na sociálne služby v niektorých štátoch Európskej únie.