Latinská Amerika a její proměna - Chalupa, Petr
Latinská Amerika zaberá 14 percent svetového územia, jej kultúrnu, jazykovú a náboženskú jednotu vytvorila európska kolonizácia, ktorá začala koncom 15. storočia. Jednotlivé krajiny sa však svojou prírodou, úrovňou hospodárstva, kultúrou a históriou dosť odlišujú. Stručná história a dynamická súčasnosť. Hospodárska, politická a sociálna charakteristika štátov Kuba, Venezuela, Mexiko, Nikaragua, Brazília, Argentína, Ekvádor, Haiti, Bolívia, Chile.