Chile - Švýcarsko Latinské Ameriky - Chalupa, Petr
Chile - najzaujímavejšia zo zemí Latinskej Ameriky. Stručná geografická charakteristika. História Chile - kolonizácia a boj za nezávislosť, reformy prezidenta Salvadora Allende Gossense, Pinochet a jeho vojenský puč, obdobie demokratizácie. Obyvateľstvo, indiáni a ich osud, slávne osobnosti. Prírodné pomery ovplyvňujú rozvíjajúcu sa ekonomiku.