Zásada rovnakého zaobchádzania - ochrana pred diskrimináciou - Kováčiková, Eva
Členstvo Slovenska v Európskej únii nás zaväzuje k dôslednému dodržiavaniu zásady rovnakého zaobchádzania. Priama a nepriama diskriminácia. Zákon č. 365/2004 Z.z. (novelizovaný ako zákon č. 326/2007 Z.z.) upravuje aj prípustné rozdielne zaobchádzanie, ktoré nie je diskrimináciou. Prostriedky právnej ochrany.