Zaisťovacie stratégie na trhu zlata - Medveďová, Vladimíra
Zlato ako jedna z najobľúbenejších investícií v obdobiach kríz, vojen, hospodárskych problémov krajín či reforiem. Vývoj cien zlata. Cena zlata vyjadrená v dolároch za trójsku uncu (London Gold Fixing). Vývoj cien od roku 2001. Dôvody hedgingu na trhu zlata. Odhad vývoja spotových cien prostredníctvom simulácie Monte Carlo. Statické zaistenie na trhu zlata. .