Globalizácia v dnešnej spoločnosti - Vigašová, Daniela
Definície pojmu globalizácia odborníkmi z rôznych vedeckých kruhov a rôznych období. Čo prináša globalizácia v oblasti ekonomiky a kultúry. Bipolarita globalizácie, zástancovia a odporcovia globalizácie. Protiváhou globalizácie je regionalizácia a vznik agresívneho regionalizmu, ktorý sprevádza náboženský fundamentalizmus. Globalizácia a terorizmus.