Samuel Mikovíni - vrchol barokovej kartografie
Z dejín kartografie vo svete a na Slovensku. Prvé zmienky o území dnešného Slovenska vo svetových kartografických dielach. Samuel Mikovíni, jeho osobnosť a význam pre slovenskú kartografiu.