Nehnuteľnosť v podnikaní ako súčasť obchodného majetku - Vadinová, Hedviga
Obchodným majetkom podľa Obchodného zákonníka nazývame majetok hmotný (budovy, stavby, strojné zariadenia, materiál, tovar a iné druhy majetku), nehmotný majetok (patenty, licencie, softvéry, pohľadávky, majetok charakteru nehmotných práv), ktoré patria podnikateľskému subjektu a sú určené na podnikanie. Článok sa zaoberá časťou obchodného majetku - dlhodobým obchodným majetkom - nehnuteľnosťami. Nadobudnutie nehnuteľnosti - spôsoby nadobudnutia. Odpisovanie a vyraďovanie dlhodobého hmotného majetku. Škoda na nehnuteľnostiach. Inventarizácia majetku - nehnuteľnosti.