Nehnuteľnosť z pohľadu zákona o DPH - Jurišová, Anna
Zákon č. 222/2004 Z.z. o DPH v znení neskorších predpisov pojem nehnuteľnosť osobitne nedefinuje. Pre účely zákona o DPH sú všetky nehnuteľnosti tovarom. Dodaním tovaru je aj dodanie stavby alebo jej časti na základe zmluvy o dielo alebo inej obdobnej zmluvy. Časťou stavby sú priestory, ktoré sú jej súčasťou, napr. byty, nebytové priestory, spoločné časti bytového domu, spoločné zariadenia. Obstaranie, predaj, nájom nehnuteľnosti. Základ dane, vyhotovovanie faktúr, odpočítanie dane, úprava odpočítanej dane pri investičnom majetku.