Vybrané problémy vzdelania 21. storočia s akcentom na vysoké školy Slovenskej republiky - Zubaľová, Alena, 1959-
Vzdelanie ako jedna z najdôležitejších verejných investícií do budúcnosti spoločnosti. Koncepcia rozvoja vzdelávania v najbližších 15 rokoch v SR rozpracovaná v projektoch Milénium a Národný projekt vzdelávania. Požiadavka rovnocenného prístupu k vzdelávaniu pre všetky skupiny obyvateľstva. Nevyhnutná konkurencia medzi vysokými školami a univerzitami. Indikátory (kritériá) porovnávania úrovne vysokých škôl.