Zamestnanosť a trh práce v globálnej ekonomike - Sobotová, Anna
Zamestnanosť a trh práce v globálnej ekonomike. Globalizačné trendy začínajú stále významnejším spôsobom zasahovať do vývoja národných ekonomík, a tým aj do vývoja zamestnanosti. Problém zamestnanosti tu nadobúda nové dimenzie. Globalizácia v oblasti zamestnanosti a trhu práce neobišla ani Slovenskú republiku. Hlavnými prioritami sa stala tvorba nových pracovných miest, vzdelávanie a príprava pre trh práce.