Dôležitá je motivácia - Prikryl, Pavol
Dopravná politika EÚ je známa a zrejmá, dostať čo najviac prepravovaného tovaru z ciest na iný druh dopravy, najmä na železnicu. Prepravný výkon nákladnej cestnej a železničnej dopravy na Slovensku. Porovnanie Slovenska a EÚ v hustote železničných sietí. Železničná doprava v USA, americké geograficko-ekonomické špecifiká robia zo železničnej dopravy zárobkový biznis. Prekážky k oživeniu železničnej dopravy v Európe.