Vplyv novej ekonomiky na mechanizmus fungovania kapitálového trhu - Piovarčiová, Veronika, 1951-
Prechod od industriálnej k informačnej spoločnosti bol vyvolaný mohutným nástupom moderných informačných technológií. Stále väčší počet ekonomických aktivít sa digitalizuje, rozhodujúcu úlohu zohráva internet, ktorý sa významne podieľa na vytváraní nových pracovných miest, sprostredkúva pohyb tovarov a služieb, nevynímajúc finančné a kapitálové pohyby bez ohľadu na priestor a čas, čím významne prispieva k akcelerácii ekonomického rastu. Analýza, ako sa pod vplyvom týchto procesov mení štruktúra a fungovanie finančných a kapitálových trhov a ako a či tieto zmeny ovplyvnia vývoj slovenského kapitálového trhu.