O právo první noci jsme ve Vietnamu už přišli - Havlíček, Karel
Pracovitosť, pokora, vytrvalosť a učenlivosť ako hlavné konkurenčné výhody Vietnamcov. Vzdelanie ako jedna z najdôležitejších investícií. Ovládanie francúzskeho a anglického jazyka. Hospodársky rast Vietnamu. Hanoj a Ho Či Minovo mesto ako politické, obchodné a kultúrne metropoly. Chudobný vidiek. Dlhodobé vzťahy Vietnamu s Českou republikou. Zápory vietnamskej ekonomiky - chaos a korupcia. Riziká s prechodom na trhovú ekonomiku.