Diplomacia v Európskej únii: "Europeizácia" ako faktor premien diplomatických metód - Pajtinka, Erik
Zamyslenie sa nad tradičnými vzormi chápania diplomacie, ale aj nad jej súčasnými formami, ktoré existujú v špecifickom prostredí EÚ. Lokácia a počet rezidentných zastupiteľských úradov vybraných členských štátov EÚ (vysielajúce štáty) v ostatných členských krajinách (prijímajúce štáty). Europeizácia multilaterálnej diplomacie na úrovni EÚ. Európska diplomacia - súborný názov pre všetky diplomatické aktivity členských štátov a orgánov EÚ, ktoré sú spojené s jednotným pôsobením EÚ ako kolektívneho aktéra medzinárodných vzťahov.