Priestorové aspekty chudoby a sociálneho vylúčenia - Džambazovič, Roman
Chápanie problematiky chudoby v súčasnosti. Regionálny charakter chudoby. Neustále pretrvávajúce a zvyšujúce sa regionálne disparity na Slovensku na úrovni krajov, ako aj okresov. Chudoba v jednotlivých krajoch Slovenska (v percentách). Medzisídelný a lokálny charakter chudoby. Negatívne charakteristiky chudobných lokalít. Rómske osídlenia ako extrémny príklad priestorovej nerovnosti. Komunita a susedstvo ako faktory medzigeneračného prenosu chudoby.