Predkontácie k účtovným prípadom základné imanie - Mateášová, Martina, 1979-
Účtovanie základných imaní na účte 411. Účtovanie základného imania v akciovej spoločnosti. Zriaďovacie náklady - účtovanie a odpisovanie. Založenie a.s. na základe výzvy na upisovanie akcií. Zvýšenie základného imania v a.s. Zníženie základného imania v a.s. Účtovanie základného imania v spoločnosti s ručením obmedzeným. Zvýšenie a zníženie základného imania v spoločnosti s r.o. Vyrovnanie so spoločníkom, ktorému účasť v spoločnosti zanikla. Zmeny základného imania.