Akčný program znižovania administratívneho zaťaženia podnikania v Slovenskej republike 2007-2012
Akčný program je reakciou na odporúčanie EK, na Národný program reforiem SR na roky 2006-2008 a súčasne aj na Národnú lisabonskú stratégiu, ktorá definovala ako jednu z priorít podnikateľské prostredie a v rámci nej stanovila zámer, aby verejné inštitúcie v budúcnosti pôsobili ako partner a nie ako bremeno. ER súhlasila, aby sa do roku 2012 administratívne zaťaženie, ktoré vyplýva z právnych predpisov EÚ, znížilo o 25 percent. Ciele a časový harmonogram pre národné akčné plány., ciele pre SR. Inštitucionálne zabezpečenie, zabezpečenie agendy na ústredných orgánoch štátnej správy. Meranie administratívneho zaťaženia. Program zníženia administratívnej záťaže na úrovni EÚ.