Vplyv technologického prostredia na stratégiu rozvoja cestovného ruchu - Orieška, Ján
Jedným z významných faktorov rozvoja cestovného ruchu je technologické prostredie. Túto skutočnosť akcentuje aj Stratégia rozvoja cestovného ruchu SR do roku 2013. Jedným z cieľov je urýchliť skvalitnenie dopravnej infraštruktúry ako kľúčovej podmienky pre rozvoj CR vo všetkých regiónoch na celom území krajiny. Modernizáciou a rozširovaním cestnej, diaľničnej, rýchlostnej železničnej, leteckej a vodnej siete a podporou a skvalitňovaním verejnej dopravy, pri rešpektovaní záujmov ochrany prírody a krajiny a princípov trvaloudržateľného rozvoja sa uľahčí prístup návštevníkov do regiónov a stredísk CR rôznymi formami dopravy. Súčasťou strategických zámerov je aj využívanie informačných a komunikačných technológií s dôrazom na internetizáciu spoločnosti. Prehĺbenie internetovej prezentácie Slovenska v rámci systému európskeho CR je nevyhnutné.