Ekonómia ako vášeň života Misesova predstava trhovej ekonomiky - Lisý, Ján
Poznanie ekonómie ako základný prvok v štruktúre ľudskej civilizácie. Myšlienky Ludwiga von Misesa jedného z najvýznamnejších ekonómov 20. storočia. Predstaviteľ ortodoxnej formy liberalizmu a individualizmu. Misesova teória peňazí. Monetárna teória ekonomického cyklu.