Obal potraviny-spojenie príjemného s užitočným a vhodným - Kajánková, Katarína
Základné funkcie obalov. Ochrana pred znehodnotením, racionalizácia prepravy a manipulácie s výrobkom, komunikácia a informovanie zákazníka. Obal reagujúci na životný štýl a potreby spotrebiteľa. Obal ako odpad. Ekologický aspekt obalu. Zdravotná nezávadnosť obalov potravín.