Od hledání odpovědí k hledání inspirace - Herzmann, Jan
Etnografické a antropologické metódy výskumu trhu pre potreby marketingu. Rastúca potreba odkryť skutočné motivátory a bariéry nákupného a spotrebiteľského chovania. Etnografia postavená na štruktúrovanom pozorovaní cieľovej skupiny v jej prirodzenom prostredí. Využitie etnografie a antropológie v celom procese životného cyklu produktu. Výhrady zástancov tradičných kvantitatívnych metód voči uvedeným metódam výskumu. Podceňovanie etnografie školami.