Východiská tvorby stratégie cestovného ruchu z pohľadu systémovej teórie a strategického manažmentu - Malachovský, Andrej
Objasnenie podstatného vplyvu aplikácie systémovej teórie CR a strategického manažmentu z hľadiska tvorby stratégie CR. Systémová teória CR ako predpoklad jeho konkurencieschopnosti. Vývoj strategického manažmentu, strategický manažment a jeho aplikácia pri riadení CR, tvorba stratégií CR. Konkurenčná stratégia ako súčasť strategického manažmentu. Význam strategického manažmentu pre tvorbu stratégie rozvoja CR