Nerovnosti v príjmoch v Slovenskej republike - Ošková, Silvia, 1979-
Zameranie sa na príjmové nerovnosti. Určitá miera nerovnosti v príjmoch, ktorá vzniká na základe princípu zásluhovosti je žiaduca, pretože pôsobí stimulujúco na jednotlivca. Hrozbou slovenskej spoločnosti je zvyšovanie počtu nízkopríjmových domácností, ktoré sú najčastejšie ohrozené chudobou.