SR ako súčasť fenoménu zahraničnej migrácie - Wolfová, Darina
Problematika zahraničnej migrácie v európskom priestore. Príčiny zahraničnej migrácie. Výhody a nevýhody emigrácie. Výhody a nevýhody imigrácie. Migračná politika Európskej únie. Prístupová dohoda EÚ. Obmedzený voľný pohyb pracovných síl. Zahraničná migrácia v Slovenskej republike. Štatistické zhodnotenie vysťahovaných a prisťahovaných do SR v rokoch 1993-2004. Problém úniku mozgov - brain drain.