Európsky priestor znalostí - ľudský a sociálny kapitál pre ekonomický rast a sociálnu súdržnosť - Dudová, Iveta
Potreba kvalifikovaného ľudského kapitálu v podmienkach znalostnej ekonomiky. Zvyšovanie kvalifikácií a kompetencií tak, aby sa neprehlbovali sociálne rozdiely. Iniciatívy Európskej únie pre budovanie európskeho priestoru znalostí. Program "Vzdelávanie a odborná príprava 2010". Kodanský proces a vytvorenie európskeho kvalifikačného rámca. Uskutočňovanie reforiem v štruktúre vyššieho vzdelávania - Bolonský proces. Potreba investícií do ľudského kapitálu. Ústredné postavenie vzdelávania a odbornej prípravy vo vnútroštátnych lisabonských reformných programoch.