Zavedenie a meranie efektívnosti informačného systému v malom a strednom podniku - Hanák, Róbert, 1979-
Rast výdavkov na nákup IT riešení, pričom sa kladie veľký dôraz na racionalitu a účelnosť nových informačných výdavkov. Zistilo sa, že informačné technológie nevytvárajú novú konkurenčnú výhodu, ale len prehlbujú už existujúce výhody. Kedy zaviesť informačný systém do podniku. Spôsoby merania prínosov informačného systému. Zavedenie informačného systému môže malý podnik plánovať od dosiahnutia určitých hodnôt sledovaných parametrov. Primárnym kritériom je však stav, kedy zavedenie systému zlepší situáciu a zvýši výkon pri stálych zdrojoch.