Rast ekonomického potenciálu SR a nové trendy v hospodárskej a sociálnej politike - Alexy, Július, 1926-2024
Rozhodujúca úloha vedomostí, poznatkov, schopností a informácií v informačnej - znalostnej ekonomike. Pružnosť pracovných trhov a mobilita, voľný pohyb ľudí pri hľadaní práce. Analýza zamestnanosti v Slovenskej republike. Návrh modifikácie modelu zamestnanosti a orientácia na jeho skvalitnenie.Ciele Lisabonskej stratégie v oblasti zamestnanosti a sociálnej súdržnosti.