Spoločenská zodpovednosť podnikov - praktické využitie v slovenských podnikoch - Majdúchová, Helena, 1963-
Spoločenská zodpovednosť firiem (z anglického Corporate social responsbility - skratka CSR) sa považuje za modernú filozofiu podnikania. Myšlienka podnikania, ktoré nehľadí výhradne len na množstvo dosiahnutého zisku, ale snaží sa udržiavať dobré vzťahy so všetkými partnermi, na ktorých svojou činnosťou vplýva, zďaleka nie je nová. Spoločenská zodpovednosť podnikov je koncept primárne zdôrazňujúci dodržiavanie hodnôt na bussiness úrovni - voči zamestnancom, dodávateľom, zákazníkom a pod., t.j. voči prostrediu v ktorom podnik pôsobí a ktoré svojou činnosťou ovplyvňuje. Mapovanie teórií spoločenskej zodpovednosti - inštrumentálne teórie, politické teórie, integračné teórie, etické teórie. Výsledky dotazníkového prieskumu o CSR realizovaného v SR.