Právna úprava nelegálneho prisťahovalectva v Európskej únii - Hurná, Lucia, 1978-
Objasnenie historického vývoja a najdôležitejšie právne nástroje upravujúce problematiku nelegálneho prisťahovalectva v Európskej únii. Predchádzanie nelegálnemu prisťahovalectvu. Zaobchádzanie s nelegálnymi prisťahovalcami. Vyhostenie nelegálnych prisťahovalcov z krajiny.