Kritériá pre obstaranie informačných systémov malých podnikov - Gál, Tomáš
Proces obstarania a výberu informačného systému (IS) musí zohľadniť inovácie, ktoré v súčasnosti už boli realizované. Možno hovoriť o bezperspektívnom IS firmy, ak tento vyššie uvedeným inováciám nezodpovedá. Súčasné nároky na IS. Rozhodovacie kritéria. Inovácie na poli IS vstupujú do rozhodovacích kritérií ako K.O. kritériá. Kvantifikácia rozhodovacieho procesu pri výbere informačného systému môže uľahčiť rozhodovanie pri výbere nového informačného systému do malej firmy, prípadne napomôcť pri dileme inovácie a prebudovania (upgrade vs reengineering), jestvujúceho systému alebo zakúpenia nového. Uplatnenie benchmarkingu zas dokáže vytvoriť relevantný obraz o perspektíve funkcionality IS vo fungovaní firmy, jeho reálny prínos pre tvorbu zisku, ako aj možnosti konkurenčných výhod, ktoré poskytuje.