Dostať krídla a lietať je rozdiel - Králik, Ján
V posledných desaťročiach sa vo väčšine európskych krajín začala reforma verejnej správy - v jej rámci sa vyprofilovalo aj nové postavenie územnej samosprávy. Operačný priestor miestnej územnej samosprávy už neobmedzuje mestský alebo obecný chotár. Posilnenie medzinárodného významu samospráv je jednou z podmienok ich vyššej funkčnosti a verejnej autority. Riziká samosprávnych aktivít. Nároky, ktoré budú klásť nasledujúce roky 2007-2013 aj na mestské samosprávy.