Oceňovanie menových derivárov na medzinárodnom finančnom trhu - Polednáková, Anna, 1957-
Finanční manažéri popri širokej škále finančných rizík, musia čeliť aj rozsiahlym druhom menového rizika. Na riadenie menového rizika existuje mnoho nástrojov na medzinárodných finančných trhoch. Predpokladom využívania finančných nástrojov je ich správne ocenenie. Na zmierňovanie menového rizika boli štandardizované nástroje - deriváty. Deriváty sú nástroje, ktorých hodnota je odvodená - derivovaná od hodnoty podkladového aktíva. Podkladovým aktívom môžu byť akcia, obligácie, menové kurzy, úrokové sadzby, burzové indexy a iné. S derivátmi sa vo svete obchoduje už niekoľko desaťročí. Počas toho obdobia vzniklo mnoho typov derivátov. Ich obvyklé delenie je na štandardné a exotické. Oceňovanie menových opcií. Analýza oceňovania menových opcií na spotový trh.