Priemyselná politika v procese integrácie SR do EÚ - Lukáčik, Ján
Nový program priemyslu SR sa začal vytvárať pomocou realizácie priemyselnej politiky v roku 1998. Koncepčným rámcom je sektorový operačný program Priemysel a služby. Sektorový operačný program je súčasťou Národného rozvojového plánu. Osobitné postavenie v tomto procese má Aktualizácia koncepčného zamerania technickej politiky priemyselných odvetví do roku 2003 s výhľadom do roku 2005. Presadzuje sa politika podpory malého a stredného podnikania. Priemyselná politika rozšírenej Európskej únie podporuje konkurencieschopnosť a ekonomický rast.