Rozvoj ekologického průmyslu a jeho vliv na zaměstnanost v Evropské unii - Tošovská, Eva
Etapy podpory zamestnanosti vo vyspelých krajinách - zvýšením výdavkov z verejných rozpočtov, formou programov vytvárania pracovných miest a skvalitnením ponuky práce. Ochrana životného prostredia a aktívna politika pracovného trhu. Obavy priemyselných podnikov zo straty konkurencieschopnosti v následku zavedenia ekologickej dane. Súhrnná analýza tržieb ekopriemyslu v Európskej únii. Dopad rozvoja ekopriemyslu na zamestnanosť. Rastúci význam súkromného sektora. Ekopriemysel v Českej republike.