Dobrovoľné nástroje environmentálnej výrobkovej politiky - Vybíralová, Júlia
Environmentálne hodnotenie a označovanie výrobkov - ekolabeling, všeobecné ciele a princípy. Environmentálne označovanie výrobkov vo svete. Národný program environmentálneho hodnotenia a označovania výrobkov v Slovenskej republike. Environmentálna značka poskytuje pozitívnu informáciu o výrobku z hľadiska ochrany životného prostredia pre spotrebiteľov, výrobcov a dovozcov, pričom je determinovaná špecifickými požiadavkami stanovujúcimi nadštandardné environmantálne prijateľné parametre, ktoré odlišujú výrobok environmentálne vyhovujúci od ostatných výrobkov danej výrobkovej skupiny a zároveň prezentuje environmentálny profil daného výrobku.