Účtovná závierka za rok 2007 rozpočtových organizácií, príspevkových organizácií, obcí a vyšších územných celkov a prechod na nové účtovníctvo - Kašiarová, Lucia
Definícia a charakteristika účtovnej závierky. Inventarizácia. Tvorba rezerv. Tvorba opravných položiek. Zaúčtovanie časového rozlíšenia nákladov a výnosov. Kontrola zaúčtovania odpisov. Doúčtovanie účtovných prípadov bežného účtovného roka. Zaúčtovanie účtovných prípadov na účtoch, ktoré nesmú mať konečný zostatok. Účtovanie kurzových rozdielov, prepočet majetku a záväzkov v cudzej mene na slovenskú menu. Výpočet výsledku hospodárenia. Výpočet splatnej dane z príjmov a jej zaúčtovanie. Uzatvorenie účtovných kníh. Prechod na nové účtovníctvo. Príklady z prechodu na nové účtovníctvo.