Kalkulácia cieľových nákladov v praxi - Serina, Pavol
Podstata kalkulácie cieľových nákladov. O väčšine nákladov na výrobok sa rozhoduje už v predvýrobných etapách, kedy sa stanovuje technologický postup a vlastnosti výrobku. Skutočne vynaložené náklady, rozhodnuté náklady. Základné črty kalkulácie cieľových nákladov. Stanovenie kalkulácie cieľových nákladov. Postupy znižovania nákladov v predvýrobných etapách, metóda stavebnicovej alebo hodnotovej analýzy, metóda ABC, metóda JIT. Prínos nových kalkulačných metód môžeme vidieť v ich orientácii na zákazníka, v snahe riadiť náklady na výskum a vývoj a v silnom zdôraznení väzby medzi vlastnosťami, nákladmi, cenou výrobku alebo služby a zákazníkom, resp. možnosťou realizácie konečného produktu na trhu.