Faktory úspechu podniku v turbulentnom podnikateľskom prostredí - Nagyová, Veronika
Úspech podniku sa vytvára vedome jednotlivými rozhodnutiami. Pri budovaní pozície, v ktorej je možné dosiahnuť úspech, je potrebné sledovať povesť podniku na trhu nielen v povedomí svojich zákazníkov ale i konkurencie. Turbulentné podnikateľské prostredie je prostredie, v ktorom sa mení všetko veľmi rýchlo, nepravidelne, nepredvídateľne. Toto prostredie prináša v sebe príležitosti ale i hrozby. I keď je turbulencia javom nepravidelným, nelineárnym a nevypočítateľným, je možné ju analyzovať, predpovedať a riadiť jej základné príčiny. Za najdôležitejšiu sa pritom v tejto súvislosti považuje nová udalosť, ktorá je základom značnej časti turbulencie v okolí. Význam v turbulentnej dobe znovu nadobúda strategické plánovanie. Pri vytváraní stratégie je nevyhnutné, aby zahŕňala aj flexibilitu. Dôvodom je práve turbulentnosť a neustála premenlivosť podnikateľského prostredia. Prístupy k stanoveniu faktorov úspešnosti podniku. Analýza dopytu, analýza konkurencie majú nemalý vplyv na úspech, prežitie a rozhodnutia podniku.