Spolupráca podnikateľských subjektov pri tvorbe produktu cestovného ruchu - Veszprémi Sirotková, Anna, 1966-
Príspevok sa zaoberá možnosťami spolupráce podnikateľských subjektov pri tvorbe produktu cestovného ruchu. Výsledky oficiálnych štatistík v cestovnom ruchu poukazujú na stále nízku vyťaženosť ubytovacích zariadení, nízky priemerný počet prenocovaní a tiež nízku sumu vynaloženú turistami počas pobytu na Slovensku, vysoký počet tranzitov a nízky podiel dlhodobých pobytov. Pre zlepšenie tejto situácie je nutné zvýšiť atraktivitu ponúkané produktu cestovného ruchu v jednotlivých lokalitách, čo nie je možné bez vzájomnej spolupráce podnikateľských subjektov v cestovnom ruchu.