Informačné technológie a ich význam pre rozvoj cestovného ruchu - Bažó, Ladislav, 1980-
Pre nové prostredie našej ekonomiky sú príznačné rozsiahle technologické zdokonalenia a spotrebitelia s meniacimi sa preferenciami, ktoré vyplývajú z nových skutočností spôsobených rýchlymi zmenami na trhoch. Tieto zmeny sú spôsobené a akcelerované najmä rozvojom nových informačných a komunikačných technológií. Týmto výzvam musí čeliť aj sektor cestovného ruchu a všetky subjekty pôsobiace v ňom. Cieľom príspevku je poukázať na význam a možnosti uplatnenia informačných technológií v subjektoch pôsobiacich vo sfére cestovného ruchu za účelom jeho ďalšieho rozvoja.