Aplikácia princípov fair trade v cestovnom ruchu - Magátová, Michaela
Fair trade v cestovnom ruchu predstavuje jeden z kľúčových aspektov trvalo udržateľného rozvoja, ktorého cieľom je vytvárať výhody z cestovného ruchu pre miestnu komunitu a to prostredníctvom vyrovnaného partnerstva medzi národnými a medzinárodnými subjektami cestovného ruchu v hostiteľských destináciách. Príspevok približuje aplikáciu spravodlivého obchodu v cestovnom ruchu a načrtáva možnosti uplatnenia predmetných princípov v cestovnom ruchu na Slovensku.